Uten Maria kan Kirken ikke eksistere

Roma, Italia (L’Osservatore Romano):

UTEN MARIA KAN KIRKEN IKKE EKSISTERE

«Det er umulig å snakke om Kirken dersom ikke Maria, Herrens Mor, er med». Denne kommentaren av Kromatius av Aquileia (345-407) over Apostlenes Gjerninger var utgangspunktet for pavens katekese ved onsdagsaudiensen sist uke.

Paven talte over «Jomfruens tilstedeværelse i bønn» gjennom Jesu liv og ved de øyeblikk da Kirken tok sine første steg. Benedikt la vekt på de forskjellige stadier på denne reisen – fra huset i Nasaret til Jerusalem, gjennom Korset – som «ble markert av Hennes evne til å opprettholde en atmosfære av utholdenhet i betraktningen, så Hun kunne meditere over hver hendelse fremfor Gud i Hennes hjertes stillhet».

«La oss overgi til henne», avsluttet paven, «enhver fase som vi går gjennom i vår personlige og kirkelige tilværelse, og ikke minst den i vår dødstime. Maria lærer oss behovet for bønn og peker på at det er kun gjennom å ha et konstant, intimt og kjærlig bånd med Hennes Sønn, at vi kan handle utover oss selv og nå til verdens ende og overalt med forkynnelsen av vår Herre».

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Maria, Nyheter. Bokmerk permalenken.