Helligkåringsprosessen av Kardinal Van Thuan har startet

Helligkåringsprosessen av Kardinal Van Thuan har endelig startet.

Kardinal Thuan ble utnevnt til biskop av Saigon kun en uke før Sør-Vietnam falt og kommunistene så ham derfor som en spion for Vesten. Det at han var nevø av Sør-Vietnams første president gjorde ikke saken bedre.

Han tilbragte 13 år i fengsel uten dom – ni av dem i fullstendig isolasjon. Det fortelles historier om hvordan han feiret Den Hellige Messe hver eneste dag på sin celle ved hjelp av brødsmuler og vin smuglet inn ved fangevokternes hjelp.

For en kort video om Kardinal Thuan – klikk på bildet

Allerede i 2009 ba Vatikanet om vitner som kunne legge et grunnlag for helligkåringsprosessen. Dette er et meget sårt punkt for det kommuniststyrte landet og førstkommende fredag (30.03.12) skulle en delegasjon fra bispedømmet Roma ankomme Vietnam for å samle bevis. Disse ble igår fratatt sine visa.

Det er 6 millioner katolikker i Vietnam – den største katolske gruppen i sørøst-Asia etter Filippinene.

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.