Feiring av Troens År i St. Torfinn menighet, Hamar

FORDYPNING I KATOLSK TRO
– en app for sjel og sinn!

Vi feirer i år at det er 50 år siden det Annet Vatikan-konsil ble innledet. Konsilet var opptatt av fornyelse av Kirken, og kanskje særlig hvordan vi kommuniserer i en moderne verden.
Troens år er også en feiring av Den katolske kirkes katekisme som utkom for 20 år siden. Katekismen gir oss den kunnskap vi trenger for bedre å kunne leve og vitne om troen. ”Kunnskap om troen åpner døren inn til fylden av det frelsens mysterium som er åpenbart av Gud”, sa pave Benedikt da han utropte troens år.
Troen er en gave som Gud gir oss. Den er ikke en idé eller en intellektuell øvelse – den er noe som skal leves og deles!
Som del av menighetens aktiviteter knyttet til feiringen av Troens År, vil en fordypning i katolsk tro og kristenliv være mulig for alle menighetens medlemmer og i tillegg dem som er nysgjerrige på hva katolsk kristendom er.
Der er ingen kursavgift og som tekstbok brukes Den Katolske Kirkes kompendium til Katekismen. Den får du kjøpt i bokskapet i menighetssalen. Konsildokumentene finner du på http://www.katolsk.no.
Datoer for høsten 2012: 8. november, 22. november, 6. desember (i Mariakirken, Lillehammer), 20. desember. Vi starter etter Messen (ca. kl 18:45) og avslutter senest kl 21:00. Det blir enkel servering.

Møtet 8. november blir en introduksjon til Det Annet Vatikankonsilets dokumenter og historiske kontekst, og et kort foredrag under headingen «katolsk tro og kristenliv i praksis»

Vel møtt!

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Troens År. Bokmerk permalenken.