HABEMUS PAPAM!

Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam!

Den hellige katolske kirke har valgt en nye pave: Jorge Cardinal Bergoglio SJ, fra Buenos Aires, Argentina. (For dem som ønsket seg en italiensk pave: han har visstnok italienske aner;)

Vi takker Gud for vår nye pave og ber om at hans virke som overhyrde vil være både fruktbart og tydelig, slik det også var med hans forgjenger.

New pope

Her er hans første budskap til de troende som pave Frans: Brødre og søstre, god kveld! Dere vet at konklavets oppgave er å gi en biskop til Roma. Det kan virke som om mine brødre kardinalene har hentet ham nesten ved verdens ende. Men her er vi. Jeg takker dere for mottagelsen – bispedømmet Romas mottagelse av sin biskop. Aller først vil jeg be en bønn for vår emeriterte biskop (jubel) Benedikt XVI. La oss alle sammen be om at Herren vil velsigne ham og Jomfru Maria våke over ham. (Forsamlingen ber Fader Vår, Hill deg, Maria og Ære være Faderen sammen med paven.) La oss nå begynne denne veien, bispedømmet Romas biskop og folk – Kirken i Roma som «fører forsetet i kjærlighet». En vei preget av broderskap, kjærlighet og tillit oss i mellom. La oss be for hele verden for en stor søskenkjærlighet. Jeg håper at denne veien som vi begynner i dag – og hvor min kardinal vikar for Roma som er her, bistår meg – skal bære frukt for evangeliseringen av denne vakre byen. Og nå vil jeg gi velsignelsen. Men først ber jeg dere om en tjeneste. Før biskopen velsigner folket, ber jeg om at dere ber til Herren – slik at folkets bønn kan velsigne meg ved å be om velsignelse for sin biskop (applaus). La oss be denne deres bønn over meg i stillhet. (Alle ber i stillhet med bøyd hode.) Deretter gav pave Frans sin apostoliske velsignelse til de fremmøtte og til «alle menn og kvinner av god vilje.» [kilde: http://www.katolsk.no]

Første Messe i enhet med vår pave Frans feires torsdag 14. mars kl 18:00.

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.