Økumenisk patriark til pavens innsettelse

Bartolomeus

Den hellige økumeniske patriark Bartolomeus kommer til Roma.

Vatikanet melder idag at den hellige økumeniske patriark Bartolomeus av Konstantinopel vil være tilstede tirsdag 19. mars ved innsettelsen av pave Frans i hans embede.

Dette er en hendelse av historiske proporsjoner. Ikke siden skismaet mellom øst- og vestkirken i 1054 har en økumenisk patriark deltatt i en kroning eller innsettelse av en katolsk pave.

Patriark Konstantinopel, som er leder for omtrent 250 millioner troende, har arbeidet sammen med både pave Johannes Paul II og Benedikt XVI for forberede en forsoning mellom den romersk-katolske og de ortodokse kirker.

Katolsk.no melder at Det økumeniske patriarkatets pressekontor understreket i denne sammenheng at det dreier seg om et «viktig tegn» for de kristnes enhet. Patriark Bartolomeus I blir den 19. mars ledsaget av metropolittene av Pergamon (Bergama), Ioannis Zizioulas, for Italia, Gennadios (Zervos), og for Argentina, Tarasios (Anton). Delegasjonen fra Moskva-patriarkatet ledes av metropolitt Hilarion (Alfejev) av Volokolamsk, lederen for den russisk-ortodokse kirkes utenriksavdeling. (http://www.katolsk.no/nyheter/2013/03/den-okumeniske-patriark-bartolomeus-i-til-pavens-innsettelse)

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.