Spennende foredrag i kirkeakademiet torsdag 11.9 kl. 19

Notto ThelleProfessor Notto Thelle: «Vestlig Østenlengsel, kan den berike vår kristne tro og vårt språk?»

Sted: Storhamar kirke, torsdag 11.9.2014 kl. 19.00
Arrangør: Hamar kirkeakademi (hvor St. Torfinn er med) i samarbeid med Hamar menighets misjonsutvalg.

Ideer og tanker beveger seg over landegrenser og verdenshav. Vår kultur og våre tradisjoner berikes og utfordres. Kanskje også utvannes? Tanker og ideer fra andre religioner påvirker oss og blander seg med våre tradisjoner og vårt religiøse språk. Det synes å være inn i tiden å plukke litt herfra og litt derfra. Visdom fra buddhisme og Østens tankesett populariseres og omsettes til en rekke ulike skoler for personlighetsutvikling.

Ulike buddhistiske retninger har inspirert og engasjert søkende mennesker i vesten. Ikke minst har bøkene til trappist-munken Thomas Merton og filosofen Alan Watts åpnet opp en større in-teresse for Østens tenkere og religiøse tradisjoner.

Vi har bedt Notto Thelle, professor emeritus fra det teologiske universitet i Oslo, å se nærmere på hva som beriker og hva som er utfordringen i de filosofiske og religiøse strømninger vi mottar fra Østen.

Notto R Thelle har bodd og virket i Japan for Øst-Asiamisjonen. Han var fra 1985 til pensjonsalder professor i misjonsvitenskap og økumenikk ved UIO.

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter, Nyheter, Troens År og merket med , . Bokmerk permalenken.