26.1: Tro og vitenskap – må vi velge?

Katarina Pajchel. Foto Håvard SæbøBåde innen naturvitenskap og religion prøver en å forstå litt mer av hvordan verden henger sammen. Er det en motsetning eller en sammenheng? 

Hamar Kirkeakademi og Høgskolen i Hedmark har i samarbeid invitert nonnen og fysikeren sr. Katarina Pajchel til å holde et foredraget «Små partikler og universets store mysterier. Tro og vitenskap – må vi velge?» Møtet skjer på Høgskolen i Hedmark, Campus Hamar torsdag 28. januar kl 1900.

Katarina Pajchel er katolsk nonne, dominikanerinne ved Katarinahjemmet i Oslo. Hun er samtidig fysiker, med doktorgrad i eksperimentell partikkelfysikk. Hun har fartstid på det berømte CERN-laboratoriet i Genève hvor hun forsket på Higgs-bosonet, den såkalte «Guds-partikkelen», som var grunnlaget for Nobelprisen i fysikk i 2013.
Nå har fysikken tatt en ny vending og hun jobber med fysikk- og naturfagundervisning ved lærerutdannelsen på HiOA.

Hun sier som seg selv: Jeg er vel en slags hybrid, og følger Ole Brums gode regel når det gjelder tro og vitenskap: Ja takk, begge deler.

Foredraget har kommet i stand i samarbeid mellom Hamar Kirkeakademi og Høgskolen i Hedmark. Møtet er åpent for alle interesserte og er gratis.

Tid: torsdag 28.1.2016 kl. 19:00
Sted: Campus Hamar, auditorium 2 (Holsetgata 31, HAMAR)

Velkommen!

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter, Nyheter. Bokmerk permalenken.