Ministranthelg

Forrige helg, fra lørdag til søndag, møtte ti spente ministranter opp i kirken, noen kjente, men også mange nye. Hensikten med denne helgen var at ministrantene skulle bli bedre kjent med hverandre, samt bli tryggere på å ministrere. Vi hadde derfor tre økter; to om hvordan man ministrerer og en om messeutstyret som blir brukt under messen.

Utenom læren om å være ministrant, hadde barna det også gøy. De fikk blant annet lekt noen leker, spilt bowling og sett på film. Barna tok også rollene som kokk og ryddehjelp, og det var tydeligvis mye mer enn bare messedelen de mestret.

På søndag kom den store prøven: ministrantene skulle testes i det praktiske ved å ministrere under høymessen. For noen var dette helt nytt, men vi kunne se at dette behersket de.

I løpet av helgen fortalte barna at dette var gøy, og at de gledet seg til å møte hverandre til neste katekese. De ønsket i tillegg flere slike helger. Med slike tilbakemeldinger kan vi se tilbake på en fin helg. Vi håper ministrant-engasjementet vokser, og sikter videre til vårt store mål: Å delta på ministrantmesterskap i Oslo i høst!

Kjenner du noen som kunne tenkt seg å ministrere? Alle barn er hjertelig velkommen til å ministrere! Ta kontakt med p. Khiem på 416 17 862

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Om St. Torfinn katolske kirke

St. Torfinn menighet er den lokale katolske menigheten i Hamar og størstedelen av Hedmark fylke.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.