Konfirmanthelg med St. Gudmund

 

(Bilder nederst i artikkelen)

Felleskap gjennom handling

Den 10. – 12. mars samlet konfirmantene fra St. Torfinn og St. Gudmund seg for sin årlige konfirmanthelg på Jessheim. Helgen bestod av nytt vennskap mellom deltagere og ledere, aktiviteter for å bryte isen og selvfølgelig liturgien som binder felleskapet sammen og gjør det enda sterkere.

Helgen startet med en varm velkomst fra Jessheim som stod for programmet. Konfirmantene viste stort engasjement og allerede ved middagsbordet fikk mange nye venner. Deltagerne ble deretter delt opp i grupper der de skulle bli kjent med nye ansikter og lære å samarbeide med hverandre.

Temaet for helgen var «Felleskap synliggjøres gjennom handling». Vi lærte mer om dette gjennom bønn og temaøktene gitt av pater Khiem, Bao Hieu og Sandra Kim. Deltagerne lærte mye om hva felleskap innebærer og hva vi som medlemmer av Kirken og menigheten må gjøre for å styrke vårt felleskap med hverandre. Hovedpoenget i temaøktene var at fellesskapet mellom oss bare kan synliggjøres og styrkes når  alle tar del i det. Som den hellige Jakob sier: ”I seg selv, uten gjerninger, er troen død (Jak 2,17).”

Etter å ha fått en god dose av kunnskap var alle i godt humør og  klare til å samarbeide med hverandre. Konkurranseinstinktet var definitivt tilstede da deltagerne fikk vite at volleyballturneringen var på agendaen. Da fikk de se om deres fellesskap virkelig kunne settes ut i handling. Høydepunktet for turneringen var kampen mellom lederne fra begge menighetene.  Hamar startet bra og det så ut til at vi skulle gå av med seieren, men vi ble brått overrasket på slutten og måtte bøye oss for Jessheim. Sukk og atter sukk!

Prikken over i-en for helgen var da to av konfirmantene fra Jessheim konverterte til vår hellige Kirke. Atmosfæren var overveldende da de høytidelig leste trosbekjennelsen. På søndag fikk disse sammen med tre andre fra den samme menigheten motta den hellige Kommunion for første gang i høymessen. Dette er et synlig tegn på at mange ungdommer fortsatt søker Gud og søker etter et større fellesskap.

Med god stemning, ivrige deltagere, god mat og gode ledere ble det en suksessfull helg. Vi fant nye venner som vi håper vi kan få se igjen på påskeleir og etter konfirmasjonen, eller på andre arrangementer gjennom NUK og lokallagene.

– Vivian Thai

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.